Nagyon veszélyesnek tartom az online tanácsadást, hisz teljeskörű bőrdiagnosztika nélkül akár rosszul is sülhet el, de ennek az esetnek nem tudtam ellenállni. Mindezek mellett abban is biztos voltam, hogy az egyéb hozzá nem értő tanácsok csakis rontanának a bőr állapotán.

Árpi (a képen a fiatalember, belegyezett a kép felhasználásába) elmondása alapján 20 éve küzdött a bőrével. Több bőrgyógyásznál is járt, de semmi, de semmi nem hozott javulást a bőr állapotán. Száraz, feszülő bőrérzete annyira megkeserítette az életét, hogy az emberi kapcsolataira is kihatással volt. Darabokban hámlott a bőre, az egész arca, fejbőre, de még a füle és környéke is állandóan vörösben lobogott. Nem merte naponta megmosni az arcát, mert olyannyira feszült utána a bőre, hogy a nevetés is szó szerint fájdalmas volt.

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy ez a bőr az évek alatt teljesen elveszített védekezőképességét. A barrier sérülésre egyértelműen utaló jelek: az érzékenység, szárazság, feszülő érzet, bőrhámlás. Az ilyen bőröknél zavart a szaruképzés folyamata, ami egy ördögi spirálként magával vonz további, egymásból adódó problémákat.

Hiperszenzitív bőrre való otthoni rutint állítottam fel, aminek központjában a szaruzsír pótlása állt. Gyengéd, enzimes peelinggel finoman leoldottuk a nem megfelelően kötődő szarusejteket. F-vitamin, szkvalán, lecitin, linolsav tartalmú szérummal, magas ceramid tartalmú, DMS szerkezetű arckrémmel töltöttük vissza a hámréteg természetes sejtközti állományát. A barrier erősítésével az érzékenység automatikusan csökkent, nőtt a bőr nedvességmegtartó képessége, kellemes tapintásúvá vált a bőrfelszín. Mindez egyetlen 1 hét alatt! Úgy gondolom, hogy a két képen Árpi kisugárzásán is érezni lehet, hogy milyen is az, amikor egy két évtizedes küzdelemnek vége.